Atıktan Enerji Araştırma ve Teknoloji Konseyi (WTERT-TR)
Atıktan Enerji Araştırma ve Teknoloji Konseyi (WTERT), 2002 yılında New York, ABD’deki Columbia Üniversitesi Yer Mühendisliği Merkezi’nin ve ABD’deki atıkların enerji şirketlerine bağlılığı olan Enerji Geri Kazanım Konseyi’nin bir parçası olarak kuruldu.
Yer Mühendisliği Merkezi (EEC), Columbia Üniversitesi’nin Yer Enstitüsü üyesidir. EEC, büyük çevre sorunlarına çözümler geliştirmek için mühendisleri, ekonomistleri ve siyaset bilimcilerini bir araya getirir.
Yıllar içinde, diğer bazı ülkelerdeki üniversiteler ve kuruluşlar, şu anda Global WtERT Council, Inc.’in (GWC) üyesi olan WtERT organizasyonlarını oluşturdular. WTERT-Türkiye, Bursa Teknik Üniversitesi tarafından barındırılmaktadır.
Ekonomik gelişme, önemli bir kaynak olan ve uygun şekilde yönetilmediğinde sanayi ve gelişmekte olan ülkelerde büyük bir çevre sorunu oluşturan yıllık milyarlarca ton kullanılmış malzemenin üretilmesiyle sonuçlanmıştır. Bu nedenle WtERT, bir kaynak olarak atığın geliştirilmiş kullanımını ve artan atık miktarlarının yeterli geri kazanımını veya bertarafını inceler.
WtERT’nin yol gösterici ilkesi, atıkların sürdürülebilir yönetiminin bilime ve mevcut en iyi teknolojiye dayanması gerektiği ve şu anda ucuz görünen ancak yakın gelecekte çok maliyetli olabilecek olan şeylere değil.
Misyonumuz:
Kentsel ve diğer insan faaliyeti kalıntılarından malzeme ve enerjinin geri kazanılması için mevcut en iyi teknolojileri belirlemek, Gerektiğinde araştırma ve geliştirme yapmak, Bu bilgileri yayınları, web ve periyodik toplantılar yoluyla yaymak.
Kurucu Üye
Dr. Öğr. Üyesi Samet ÖZTÜRK

Samet Öztürk, 1988 yılında İstanbul’da doğdu. 2006-2011 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2011-2012 yılları arasında Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’de çalıştı. Yurtdışında yüksek lisans ve doktora dereceleri almak için Türk devlet bursu aldı. Mayıs 2014’te Delaware Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans derecesini aldı. Mayıs 2019 ‘ da Columbia Üniversitesi’nden Dünya ve Çevre Mühendisliği bölümünden Doktora derecesini aldı.